Parkeervergunning

Heeft u op dit moment een parkeervergunning, als bewoner, bedrijf of voor uw bezoekers?

Digitaal parkeerloket

Voor het aanvragen, wijzigen of verlengen van een parkeervergunning logt u in bij het beveiligde digitale parkeerloket: https://parkeren.heerenveen.nl.  Voor het inloggen heeft u als bewoner uw DigiD nodig en als bedrijf uw E-herkenning. U doorloopt de stappen, waarbij u ook het kenteken van uw voertuig invoert. U betaalt via iDeal. Na betaling is uw parkeervergunning direct actief vanaf de door u gewenste ingangsdatum.

Bezoekersvergunningen

Ook een bezoekersvergunning regelt u in het vervolg digitaal. Na de aanvraag ontvangt u een meldcode en pincode om een account op de beveiligde website https://bezoekersparkeren.heerenveen.nl te activeren. U hoeft dan niet meer telkens via DigiD in te loggen én u kunt gebruik maken van de bezoekersapp. Via deze app kunt u eenvoudig uw bezoek op basis van een kenteken aan- en af melden. U hoeft dus niet meer naar buiten om een papieren parkeervergunning achter de voorruit te leggen. Op de website ziet u hoe u de app (dit is eigenlijk een website) op uw telefoon kunt installeren.

Per 1 maart 2019 is dat de parkeermogelijkheden voor uw bezoek zijn verruimd: uw bezoek mag binnen het aangewezen parkeergebied parkeren. Voor die tijd mocht uw bezoek alleen in uw straat parkeren. Deze nieuwe regel geldt voor de schilwijken en de vergunninghoudersgebieden. Let op: In het centrum kan geen bezoekersvergunning worden aangeschaft.

Waarom digitalisering?

U hoeft voor uw parkeervergunning de deur niet meer uit: het aanvragen en wijzigingen doorgeven regelt u eenvoudig en snel, thuis, op elk gewenst moment, via het internet. U hoeft niet meer naar het Parkeer ServiceBureau om uw vergunning af te halen. Kentekenwijzigingen of andere wijzigingen, zoals telefoonnummers en e-mailadressen, kunt u direct zelf doorvoeren.

Kosten

De kosten van een parkeervergunning blijven in 2021 gelijk aan het tarief van vorig jaar.

Wanneer?

Vanaf heden kunt u inloggen op of zich aanmelden via de website van de gemeente https://parkeren.heerenveen.nl. De huidige vergunningen blijven tot 1 maart 2021 geldig. Verleng uw parkeervergunning derhalve tijdig.